Srilankalta matkanteko jatku Läntiseen intiaan, miljoonakaupunki Chennaihin. Lento oli Chennaissa aamulla 4-5välillä ja lentokenttä oli melko karu. Intiassa ei pääse lentokentille sisään ellei ole lentolippua eteenpäin joten lentokentälle ei voinut jäädä norkoilemaan.
Otin taksin suoraan junasemalle sen toivossa että saisin junalipun Goalle. Oman aikani hääräsin asemalla apua kyselle ja kun löysin viimein oikeen lipunmyynti pisteen niin selvisi että lippuja olisi vain perjantaisin, elettiin muistaakseni tiistaita. Väsytti sen verran paljon että päätin lähteä etsimään guesthousen ja sellaisen löysinkin. Kirjauduin sisään klo 6 aamulla ja paikka oli melkoinen läävä. Sänky oli sen näkönen että oli pakko ottaa oma makuupussi eka kertaa käyttöön. Makuupussikin oli ehtinyt homehtua mutta oli huomattavasti parempi vaihtoehto kun sänky. Otin pikku unet ja lähin kaupungille kävelemään ja totesin että täältä pitää päästä pois ennen perjantaita. Löysin matkatoimiston ja sain buukattua seuraavalle päivälle bussin goalle lähtö klo 13oo ja kesto 22 tuntia. Nukkumisesta ei meinannu tulla mitään koska itikoita oli aika paljon ja ilosena yllätyksenä ku sain nukahettua niin hotellin henkilökunta tuli herättämään miut klo 06oo että noniin check out, tulit eilen kuudelta niin lähet nyt kuudelta. Yleensä tuollasesta varmaan ilmotettas etukäteen tai harvoin tuollata sääntöä ees on mutta, no nyt oli.
Siitä sitte kamat nopeesti kasaan ja norkoilemaan melko vittuuntuneena bussiasemalle 8-9tunniks kunnes yö bussi viimein lähti kohti Goaa. Busissa oli hyvä levee oma privaatti sänky missä matka meni melko mukavasti. Sain yöllä varmaan nukuttuakin about 8 tuntia. Aamulla heräsin kun bussi kiemurteli vuoristossa serpenttiini teitä hienoissa maisemissa ja takana oleva nainen täytti oksennuspussia äänekkäästi.
Goalle saavuttiin pohjois Goan isoimpaan kaupunkii mapusaan josta otin skootteritaksin, pohjois goan Vegator biitsille. Hinnat oli majotuksissa aika korkeella, koska oli sesonki ja samana viikonloppuna järjestettiin isot moottoripyörä messut/bileet ihan vegator biitsin tuntumassa. Vegator biitsi oli ihan hyvä ja Goa kiva paikka verrattuna chennaihin.
 Ruoka hyvää ja ihan ok rantoja ja silleensä. Ehkä vähän liian hippiä ja outoa porukkaa omaan makuun.
Olin 4 yötä vegatorbiitsillä ja sitten varasin majotuksen 5yöks Calangute turistirysäbiitsiltä missä rantaa ja ravintoloita oli loputtomasti samoin ku venäläisiä ja intialaisia turisteja. Perus turistimeno, ihan ok mutta ei takasi tuu todennäkösesti palattua.
Calanguten alueelta olin varannu vähän arvokkaamman melkein 20euroa yöltä maksavan majotuksen etukäteen. Odotukset oli tottakai korkeella ja huone nyt oli intian mittakaavassa ihan siisti. Kunnes huomasin että miun viereisiä huoneistoja puretaan joka päivä aamu 9-14asti. Piikkauskone ja lekat laulaa aijaij. En yleensä valita tuollasesta ja en jaksanu nyttenkää vaivautua kunnes yks aamu menin paskalle ja alko älytön jytinä. Ei mee ku pari sekunttia nii alkaa niskaa tulemaa betonikökköä ja kurkkaan taakseni nii piikkauskone on miun vessan katon kulmasta läpi! No äkkiä pois pöntöltä koitan pestä perseen ja ei tuu vettä. Siinä ei paljo vaihtoehtoja jätetty. Uimashortsitjalkaa ja paskatperseessä 300metrin päähä rannalle hoitamaan pesu ja sen jälkee sanomaa respaa että tulkaaha nyt kattomaa iha ite.. Sit sain vaihettua huoneen viimeseks yöks.
Calangutesta sitten matkasin Mapusaan mistä ajattelin buukata bussin Mumbaihin jostä oli lento varattu iraniin, siitä päivästä ylihuomisen päivän aamuyöksi klo 4:55. Aamu busseihin olin vähän myöhässä ja  seuraava bussi ois lähteny vasta ilta seiskalta joten oottelua ois tullu taas 8 tuntia. Kysyin sitten että mites seuraaavan päivän bussit nii klo 10 lähtee aamulla, kysäsin monelta perillä, sano että klo 23-00, joten kuulosti kohtuu täydelliseltä koska lento lähtee 4:55.
Mapusasta löysin helposti hotellin yheks yöks bussi aseman tuntumasta. Aamulla klo 9 menin bussiasemalle hyvissäajoin oottelemaan. No bussi oli lähtiessä jo reilun tunnin myöhässä mutta en jaksanu huolestua ja ajattelin että sama se täällä ootellu ku aamulla kentällä. Sit lähettii liikenteesee ja tunti ajettii pidettii joku älytön 30-45minsan kusitauko paikassa missä ei ollu ees ravintolaa.. No siitä sitte reilu tunti etiä päin ja bussi pysähtyy tien laitaa.. ja selviää että se o menny paskaks. No aluks nää koittaa ite korjata sitä, meen jo siinä vaiheessa sanomaa että miun pitäs klo 4 aamulla olla lentokentällä mumbaissa ja työntekiät asno että okeoke onnistuu. 
No ei saa bussia kuntoo uus bussi lähtee goalta painamaa 2 tunnin matkaa. Sitte alko jo vähä olla sellanen olo että ei hitto. Bussi tuli  vajaan parin tunnin päästä ja matka pääs jatkumaa. Taukoja pidettii tiheenseen tahtii ja ketää ei tuntunu kiinnostavan paskaakaa että mie oon myöhästymässä lennolta. Kerran kysyin viellä että monelta ollaan 
mumbaissa, Vastas että kello 04oo saavutaan. Eipä siinä tullu nukuttua ku jännäs koko matkan. Klo 03oo oli matkaa jälellä 115kilsaa ja pysähyttiin LOUNASTAOLLE??? mitävittua? siinä vaiheessa olin nii hermoromahduksen partaalla että en jaksanu ees lähtee bussista enää pihalle vaikka ne tuli sanomaa että laittaa ovet lukkoo. Tässä vaiheessa tiesin että peli menetetty kiitti vaa. No bussi saapuu mumbaihin lentokentän lähelle about viiden aikaa., otan tuktukin siinä toivossa pikasesti asemalle että jos se lento olis myöhässä.. No eipä se ollu.. Sitte koitan mennä sisää lentokentälle et vois käyttää nettiä ja varata uuden lipun jonnekkin. No eipä ne tietenkää päästä minuu sisälle sinne kentälle koska miun lento on lähteny jo 15minuuttia sitte ?!?! mukavaaporukkaa kyllä. 30tuntia varmaaa viimesestä lämpimästä ruuasta ja hermot aivan paskana nii sitte tää viellä. Noh sitte kävelin vähä aikaa ympyrää siellä ja joku tyyppi tuli sanomaa että se tietää yhen travelagentin kuka o vielä auki tähä aikaa yöstä/aamusta että saat hyvän hinnan minne ikinä meetki. Hyppäsin sen kyytii aika riskillä ja sen kaveri lähti viellä siihe muka. Ajeltii joku 10minsan päähä jonkun talon takapihalle ja kysyin että hei mikäs tää paikka on, ootin jo että nyt nää ryöstää viellä miut se kruunais tän hienon päivän. No mentii sisää johonki toimistoo ja siellä oli tosisaaa yks jätkä sitte töissä kuka kävi säätämää miulle lippuja. Sanoin vaihtoehot et iran, suomi tai thaimaa. Shirazii Iranii mihi aluks piti mennä nii oli liput 600euroa seuraavalle päivälle, suomeen 700euroa ja thaimaahan 250euroa. Valinta ei hirvee vaikee ollu ja päädyin suomeen koska thaimaan lento oli nii kallis ja shiraziin seuraava järkevän hintanen lento ois ollu vasta 4 päivä päähä ja miula ei ollu mitää intoa jäädä pyörimää mumbaihi 4 päiväks ja sit iraniin menossakaa ei ois ollu mitää järkeä koska miulla ois ollu siellä vaan viikkoa aikaa. Harmi et sain just pari päivää sitte sähköpostin että iran-istanbul junaliputki o myyty loppuu iranin uudenvuoden tai jonku vastaavan takia ja menin varaamaan 157euron lennon tehran - istanbul välille, mikä jää seki nyt käyttämättä.. Sen lisäks olin iranii varten nostanu 700euron eestä intian rupioita ja vaihtanu ne sitte varmaa 50euron tappiolla euroiks, koska iranissa ei käy ku eurot ja dollarit vaihtorahana ja suomalaiset kortit ei toimi. Nää rahat meni travellausagentille koska lento piti maksaa käteisellä, joten onneks oli tullu nostettua. Mut joo jos ois ostanu lennon iraniin ois saanu tehä tän rahan vaihto rumbanki uudestaan.

Pakko kyllä myöhtää että tuntu ihan hyvältä lähteä suomeen tän intia episodin jälkee. Jos ois thaimaahan löytyny joku 100euron lippu nii ois ollu hauska lähtee sinne viellä pariks kolmeks viikoks mutta hyvä vaihtoehto tääki. Kello 7:45 oli lippu ostettu ja sitte pyysin viemää johonki majotuksee missä vois levätä ku ei meinannu enää kestää valveilla ja järjissää. No päivän kruunas viellä tän travelagentin näkemys rentoutumisestä ja pääsin 11 intialaisen miehen kanssa dormiin missä oli yks yhteinen suihku/vessa. Nukuin siinä 3 tuntia ja lähin lentokentälle oottelemaa ilalla lähtevää lentoa delhiin. Delhiin lento lähti 21oo ja saapu 23oo aikoihi.
Delhin kentällä sain nukutta yllättävän hyvin jotai 5-6 tuntia ja aamulla 10:40 lensin suomeen ja saavuin tänne suomen aikaa neljän aikaan. Lentokone ku laskeutu helsinkiin oli harmaatasumusta, +2 astetta lämmin ja vettä tuli kaatamalla. Intialainen miun vieressä matkustanu mies totes että SWEET, vähä sarkastiseen sävyy, vei sanat suustani kyllä. Veikkaan silti että tää oli ihan hyvä ratkasu, viimeset pari viikkoa o menny vähä sellasella asenteella että ei vaan innosta joten ihan hyvä lähteä hakemaan vähä lisäinnostusta suomesta ja lähtee sit joskus uudestaan kun siltä tuntuu.
Hieno talvi kaikenkaikkiaan kuitenki takana. Tuli tavattua taas paljon mukavia ihmisiä ja nähtyä hienoja paikkoja ja vaikka melkein mikää ei menny niinku oli alunperin reissun/reittisuunnitelman suunnitellu nii veikkaan että näin oli paljon mukavampaa. Kyllä ne kuitenki aina parhaat muistot jää hyvästä seurasta ja niitten kanssa puuhailusta vaikka välillä onkin yksin hauska lähteä tutkimaan vähän jotain erilaista mikä ei välttämättä kaikkia muita kiinnosta. Esim pyörällä poleskelu. Mutta joo nyt junalla savonlinnaan. Kiitos lukioille. LOPPU


goa.jpg

Calangute ranta

goa1.jpg

Bussi hajos

goa3.jpg

Vegator auringonlasku.

goa2.jpg

Intialainen ruoka oli hyvää. Stuffedtomatoa, garlic naan leipää ja kingfisher olutta. Yks reissun parhaista ruuista.

goa5.jpg

Vegator beach

goa4.jpg

Vegator small beach